1. Si je prekršio nepisano pravilo koje se primenjuje duže od 30 godina - da na po 2 mandata prvog čoveka partije i države daju 2 struje unutar partije, on je prvi koji rešio maltene da vlada doživotno, što će na kraju imati pogubne posledice po Kinu, slično kao Putinova vladavina u Rusiji.
    Nije tu bitno ko je u pravu, u ovom slučaju da li je Rusija u pravu ili su u pravu Ukrajina i Zapad, kao što ne bi bilo bitno ni da li je Kina u pravu ili ne po pitanju Tajvana i Južnokineskog mora, problem je što preduga vladavina jednog čoveka vodi u diktaturu, u kojoj nema slobode mišljenja čak ni na zatvorenom sastanku najužeg rukovodstva, jer diktator bira samo one koji mu klimaju glavnom bez pogovora.
    A kad je situacija takva, taj diktator mora biti najveći genije i najveći humanista u zadnjih 100 godina u toj državi da bi stvarno nešto pomerio unapred. Čak i je najpametniji, najinteligentniji, najnačitaniji, najsposobniji za vođenje države, nakon 2 mandata ponestane novih ideja, nema istog elana za reformama i unapređenjem društva, nego je sve podređeno opstanku na vlasti i gušenju durgačijeg mišljenja i kritike.

    Primeri promašaja kineskih investicija u poslednjih 10-15 godina su brze pruge (samo 2-3 linije su ekonomski isplative) i ogromna ulaganja u projekat "Pojas i put", koji Kini praktično nisu ni za šta potrebni, osim ako i dalje hoće da zaoštrava odnose sa Indijom, Vijetnamom, Filipinima i drugim zemljama u regionu, a na kraju štetu trpi običan narod u Kini.
    (Veliki brat, 28. novembar 2022 23:08)

    # Link komentara

  2. Vreme Engleske prolazi, vreme Kine dolazi. Mišljenje Londona nema više značaj.
    (Chika Paja, 28. novembar 2022 22:02)

    # Link komentara

  3. Preterao ga sa zaključavanjem naroda ... naš brat Si ...
    (XXL, 28. novembar 2022 20:45)

    # Link komentara

  4. Opa bato, rusija se zaglavila u živi pesak sa ukrajinom, kina se drma i ja mislim da joj dolazi kraj, šta ćemo sada mi leba ti????
    (Živadin iz Crne Gore, 28. novembar 2022 20:02)

    # Link komentara

  5. rekli englezi...
    (stevo, 28. novembar 2022 19:35)

    # Link komentara

  6. cim javalja jutarnji list sigurno je sve tacno.
    (naravno, 28. novembar 2022 19:24)

    # Link komentara

  7. Bilo bi dobro da se osveste Kinezi. Previse dopustaju svojim politicarima
    (Rkoma, 28. novembar 2022 19:17)

    # Link komentara