"Međunarodna zajednica" je samo – Iluzija

Ukrajinska kriza je pokazala da se "međunarodni poredak zasnovan na pravilima", koji Vašington toliko hvali, na testu održivosti pokazao kao prilično neuspešan.

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
  1. To da je iluzija shvata većina ljudi, ali gledaju svoj kratkorocni interes. licemerno. Međutim pre ili kasnije, zaigra mečka i pred njihova vrata. Princi pre svega.
    (Pacifista, 26. novembar 2022 22:40)

    # Link komentara

  2. Na mnogo floskula pociva ovaj svet - zajednica u kojoj su neki kud i kamo ravnopravniji !
    (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 26. novembar 2022 18:30)

    # Link komentara

  3. “Nijedna od ključnih zemalja, kao što su Brazil, Indija, Indonezija i Južnoafrička Republika, nije zvanično osudila specijalnu vojnu operaciju. Kina, Indija i Južnoafrička Republika su se jednostavno uzdržale od glasanja o rezoluciji, zajedno s još 16 afričkih zemalja.”

    - Ne treba relativizirati stvari. Svet prilično jasno osudjuje napad Rusije na Ukrajinu. Samo 5 zemalja bilo je protiv osude Rusije, tih 5 zemalja su: Rusija, Belorusija, Sirija, Eritreja i Severna Koreja. 141 država je glasala ZA, i Srbija je glasala ZA. Uzdržane zemlje? Biti uzdržan na glasanju znači ne protiviti se. Sankcije SRJ su IZGLASANE u SB UN sa 13 glasova ZA (i Rusija je glasala ZA) i 2 uzdržana glasa (Kina i Zimbabve). Da je bar Kina bila protiv, uložila veto, sankcija ne bi bilo. Glas PROTIV ima snagu protivljenja i veta. Uzdržan glas nema.
    (Zemljoradnik, 26. novembar 2022 17:40)

    # Link komentara

  4. Naravno, 1999 smo to videli.
    (Aleksandar, 26. novembar 2022 14:48)

    # Link komentara