1. TR je prema tom memorandumu izdejstvovala neke avione i ukidanje sankcija od strane Usa, medjtim misim da ako SWE i FIN ne izruce Kurde da parlament TR nece glasati za ulaz te 2 zemlje u Nato.
    TR danas tesko da je u Nato, jeste formalno i to koristi da ostvari svoje interese inace nikakve sanse nema da bi TR slala vojsku na istocni front, pre ce biti da bi bili cak na strani ruja..
    Oni koji bi sigurno i tradicionalno slali vojsku su naravno albanci sa kosova* ali ne i iz ALB, potom naravno hr kao i azovci iz CG, muslimani iz Sarajeva, i na kraju englezi i poljaci..
    Ali ovi ostrasceni napred pobrojani ne kapiraju da ruje nece hteti da ratuju konvencionalno, oni ce baciti pr A bombi i zavrsice sa njima zauvek, to je to..!
    (C i n i k, 3. jul 2022 19:49)

    # Link komentara

  2. Mislim da su Erdoganu obećali nešto važnije, da se nastavi sa trgovinom sa američkim avionima. Za ove Kurde i ako ga zavrnu, neće biti problem.
    (pfc, 3. jul 2022 18:31)

    # Link komentara

  3. Nece izrucititi Turskoj nikog, Ameri su pristali da im prodaju 40kom. F16 koji su im sada najvazniji tako da ce Erdogan malo da galami ali sve ce na tome da ostane. Politika i interesi.
    (Nex, 3. jul 2022 18:21)

    # Link komentara